Hírek

2015 évben folytatódott a könyv- és játékgyűjtés Budapesten és Törökszentmiklóson.

Budapesten magánszemélyek adakoztak, Törökszentmiklóson pedig az Alapítvány az Önkormányzattal közösen hirdette meg a gyűjtést az oktatási intézményekben és a város honlapján. Az összegyűlt mennyiség alapján 9 helyszínre való könyv, illetve játék jött össze. A helyszíneket a romániai Szilágy megyei tanfelügyelőség munkatársa ajánlása alapján választotta ki a kuratórium.

  1. Simion Barnutiu Líceum, Zilah
  2. Wesselényi Református Líceum, Zilah
  3. Mihai Eminescu Líceum, Zilah
  4. Gyulaffy László Általános Iskola, Szilágycseh
  5. 1-es számú Szakképző Líceum, Sarmaság
  6. 1-es számú Általános Iskola, Szilágyballa
  7. Református Egyházi Iskola, Szilágypanit
  8. Cserey-Goga Műszaki Líceum, Kraszna
  9. 1-es számú Általános iskola, Varsolc

A 3 zilahi, valamint a szilágycsehi, sarmasági és krasznai oktatási intézményekbe – mivel alap- és középiskolák is – egyenként 60-70 db új, kortárs magyar irodalmi kötet kb. 130.000,- Ft értékben és háromszor ekkora mennyiségű vegyes témájú, használt könyvek kerültek kiszállításra.

A szilágyballai, szilágypaniti és varsolci alap (általános) iskolákba kerültek a játékok és helyszínenként kb. 200 db, kisebb gyerekeknek szóló kötet. A kiszállításra 2015. december 11-12-én került sor.

Az útiköltséget és a fuvareszközt a Törökszentmiklósi Önkormányzat biztosította. Az adománykörútról a Törökszentmiklósi Hírlap 2016. januári száma is beszámolt.